Zoek binnen Consulta

Levante 250 Vergelijking en werking

Vergelijking van de Levante 250 met andere technieken

HEPA: is de meestgebruikte techniek. HEPA filters vangen inderdaad deeltjes op, maar SARS-CoV-2 is te klein, 0,06-0,14 micrometer. HEPA is berekend op een grootte van 0,3 micrometer. Een deel van het virus zal door het filter gaan.
Een HEPA filter vernietigt het virus niet, het vangt het enkel in. HEPA filters dienen dan ook met de grootste omzichtigheid te worden uitgenomen en vervangen.

UVC: werkt tegen SARS-CoV-2, maar het virus heeft een paar seconden nodig onder UVC licht om gedeactiveerd te worden. Dit werkt bijvoorbeeld goed om instrumenten te reinigen omdat deze voor een langere tijd onder het licht kunnen liggen.

IONISATIE: produceert om effectief bacteriën en virussen te doden dermate veel ozon dat deze hoeveelheid ook schadelijk is voor de gezondheid. Ozon is een toxische verbinding, Het is ongezond om langdurig ozon in te ademen, ook in kleine concentraties.

ACTIEVE KOOLSTOFFILTER: Dit werkt enkel voor het verwijderen van geuren uit de lucht, niet voor het verwijderen van virussen of bacteriën.

Techniek

Ter bestrijding van Covid-19 ontwikkelde Nanohub een nieuwe fotokatalysator gebaseerd op wolfraamdioxide (WO3). Deze katalysator verhoogt aanzienlijk de effectiviteit en maakt gebruik van UV licht overbodig. Bij blootstelling aan natuurlijk licht absorbeert en zet de WO3 de lichtenergie om in elektronen en elektronengaten. WO3 reageert met water (luchtvochtigheid) om hydroxylradicalen (OH-) te produceren en met zuurstof om superoxide-anionen te produceren (O2-).

Miljarden van deze hoge oxidant soorten worden gecreëerd in een miljardste van een seconde en ontleden materie op moleculair niveau. Het resultaat is een afbraak van vervuilende organische en anorganische stoffen zoals microben, virussen, ethanol, methanol, aromatische polycondensaten, enz…